Πώς να τους αποτρέψετε από το να γνωρίζουν ότι έχετε διαβάσει ένα προσωπικό μήνυμα στο Instagram

Τα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολλαπλασιάσει τις επιλογές μιας ιδιωτικής συνομιλίας με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. Μία από τις επιλογές για συνομιλία είναι τα άμεσα μηνύματα Instagram, ένα σύστημα που έχει την κλασική ένδειξη λήψης μηνύματος και ανάγνωσης μηνύματος. Μπορεί όμως αυτή η δυνατότητα να απενεργοποιηθεί; Είναι δυνατή η ανάγνωση μηνυμάτων και η διατήρηση της συνομιλίας χωρίς επιπλέον πληροφορίες;

Αφήστε μη αναγνωσμένα μηνύματα στο Instagram

Διακομιστές instagram κάτω

Υπάρχουν φορές που προτιμάς να μην ξέρει ο άλλος ότι έχεις διαβάσει ένα μήνυμα. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει στο WhatsApp, απενεργοποιώντας το διπλό μπλε έλεγχο, και είναι κάτι που μπορεί να οριστεί και στο Instagram. Το κλειδί βρίσκεται στις ρυθμίσεις απορρήτου της εφαρμογής, καθώς εκεί θα μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε κάποιος να μην γνωρίζει εάν έχουμε διαβάσει τα μηνύματά του ή εάν προτιμούμε άμεσα να μην γνωρίζει κανείς για τις αναγνώσεις μας.

Πώς να αποκρύψετε το μήνυμα "ανάγνωση" από μια επαφή ή μια ομάδα Instagram

Για να μην μπορεί μια επαφή ή μια συγκεκριμένη ομάδα Instagram να γνωρίζει εάν έχετε διαβάσει το προσωπικό της μήνυμα, θα πρέπει μόνο να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να διαμορφώσετε σωστά την επιλογή.

  • Εισαγάγετε τη συνομιλία άμεσου μηνύματος που έχετε ανοίξει με την επαφή ή την ομάδα επαφών σας (αν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα μια συνομιλία, πατήστε το κουμπί Αποστολή μηνύματος στην κύρια σελίδα του προφίλ τους).
  • Μόλις μπείτε στη διεπαφή αποστολής μηνυμάτων, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη (αν κάνετε κλικ στη φωτογραφία θα σας μεταφέρει σε διαφορετικό μενού) που εμφανίζεται στην κορυφή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ανταλλαγής μηνυμάτων.
  • Σε αυτό το μενού μπορείτε να ορίσετε την ταπετσαρία που θα έχει το παράθυρο ανταλλαγής μηνυμάτων με αυτήν την επαφή, καθώς και ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου, που είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν.
  • Κάντε κλικ στο «Απόρρητο και ασφάλεια»
  • Και εκεί θα βρείτε την επιλογή «Ανάγνωση επιβεβαιώσεων», η οποία θα είναι αυτή που αφήνει το μήνυμα «Ανάγνωση» όταν διαβάζετε τα μηνύματα που λαμβάνετε από αυτό το άτομο. Απενεργοποιήστε το εάν θέλετε να μην γνωρίζουν πότε έχετε διαβάσει το μήνυμα.

Πώς να εμποδίσετε οποιονδήποτε να μάθει εάν έχετε διαβάσει ένα ιδιωτικό μήνυμα στο Instagram

Εάν αντί να διατηρήσετε αυτό το απόρρητο σε μια συγκεκριμένη επαφή ή ομάδα, προτιμάτε να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει εάν έχετε διαβάσει ένα μήνυμα, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Ανάγνωση αποδείξεων" γενικά. Αυτό πρέπει να κάνετε.

  • Στο κύριο παράθυρο του Instagram, κάντε κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Θα φτάσετε στη σελίδα του προφίλ σας και εκεί κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις λωρίδες που εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Πώς οι άλλοι μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί σας".
  • Κάντε κλικ στην επιλογή "Μηνύματα και απαντήσεις σε ιστορίες"
  • Επιλέξτε Εμφάνιση αποδείξεων ανάγνωσης
  • Απενεργοποιήστε την επιλογή «Ανάγνωση αποδείξεων».

Όλα τα μηνύματα που λαμβάνετε θα επιστρέψουν την κατάσταση του ληφθέντος μηνύματος, αλλά σε καμία στιγμή δεν θα φαίνεται ότι έχετε διαβάσει το εν λόγω μήνυμα.


Προσθήκη ως προτιμώμενης πηγής στην Google